20 Ιουν 2014

"Λευκή Νύχτα" στο Μαρούσι

Υπέρ της διοργάνωσης της «Λευκής Νύχτας» στο Μαρούσι το Σάββατο 21 Ιουνίου τάσσεται με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Κώστας Βλάχος, ωστόσο εκφράζει τον προβληματισμό του για το «επιλεκτικό» όφελος από την εκδήλωση, μόνο για τους εμπόρους που έχουν τα καταστήματά τους στο αναπλασμένο εμπορικό κέντρο και όχι για τον εμπορικό κόσμο της πόλης στο σύνολό του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
«Με αφορμή τη διοργάνωση “Λευκής νύχτας” από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου (ΕΣΑΜ) και το Δήμο Αμαρουσίου στους ανακαινισμένους πεζόδρομους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  η δημοτική παράταξη ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ πιστή στις αρχές της και τους στόχους της για την πόλη, δηλώνει ότι θεωρεί κατ’ αρχήν θετική οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλλει τόσο στην ανάδειξη της πόλης, όσο  και στην τόνωση της τοπικής αγοράς.  
Ο Δήμος, οφείλει να υποστηρίζει τους εμπόρους και τους επαγγελματίες και να μεριμνά για την αναζωογόνηση της εμπορικής δραστηριότητας στην αγορά της πόλης. Θα πρέπει όμως, αυτό να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ωφελούνται όλοι οι έμποροι και όχι μόνον εκείνοι που απολαμβάνουν ήδη το προνόμιο να βρίσκονται επί των “ανακαινισμένων πεζόδρομων” Ερμού – Διονύσου – Δήμητρος και Πλαστήρα. 
Αυτή τη στιγμή στην πόλη μας, υπάρχουν επιχειρηματίες και έμποροι διαφόρων δραστηριοτήτων και σε άλλους δρόμους του κέντρου (ενδεικτικά αναφέρονται Βασ. Σοφίας, 28ης Οκτωβρίου), οι οποίοι όχι μόνον δεν είδαν να ανακαινίζονται τα πεζοδρόμια μπροστά στις εισόδους τους, αλλά δεν έχουν εισακουστεί  καν, οι διαμαρτυρίες τους για την εγκατάλειψη που υπάρχει.
Οι διοικήσεις του Δήμου και του ΕΣΑΜ, με τις ευχές μας για καλή επιτυχία του θεσμού που εγκαινιάζουν στις 21/6/14, καλούνται στις λίγες μέρες που απομένουν, να φροντίσουν ώστε οι έμποροι που δεν βρίσκονται κοντά «στους ανακαινισμένους πεζόδρομους», να μπορέσουν και αυτοί να προβληθούν και να απολαύσουν των προνομίων και των υπολοίπων».