13 Ιουν 2014

Πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης

...και πού θα πάνε οι αφετηρίες;?
Στη διάθεση της διοίκησης οι προτάσεις και οι μελέτες μας. 
Κομβική ως προς την σχεδιαζόμενη κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης στο κέντρο του Αμαρουσίου αποδείχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης.
Το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σύναψη σύμβασης με την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (πρώην ΗΣΑΠ) για μίσθωση του τμήματος ιδιοκτησίας της, στο πλαίσιο της υλοποίησης του αυτοχρηματοδοτούμενου έργου. Πρόκειται, για μια απόφαση που προήλθε μετά από έντονη συζήτηση και αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα και το όφελος που θα έχει από το έργο –άμεσα και μακροπρόθεσμα– ο Δήμος Αμαρουσίου, τα οποία έθεσαν τα μέλη της μειοψηφίας προς τη διοίκηση, η οποία είχε αναδείξει το έργο προεκλογικά ως ένα από τα κορυφαία του προγράμματός της.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Κώστας Βλάχος εξέφρασε την κάθετη αντίρρησή του ως προς την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ λέγοντας. «Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για χώρους στάθμευσης στο κέντρο, όμως δεν μπορεί να είναι στο συγκεκριμένο σημείο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν θέματα άλυτα, όπως το ιδιοκτησιακό, οι όροι των συμβάσεων με την ΕΡΕΤΒΟ και την ΣΤΑΣΥ κι αν είναι επ’ ωφελεία της πόλης, ενώ μόλις πρόσφατα παραδόθηκε η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου κι εκεί που οι καταστηματάρχες πάνε να ηρεμήσουν, ερχόμαστε να τους εγκλωβίσουμε ξανά».