10 Μαρ 2017

Η υποκρισία και το «δήθεν» δεν έχουν καμία θέση σε μας

Με αφορμή τις Δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαρτίου, είδαν το φως της δημοσιότητας κάποια δελτία τύπου, τα οποία για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι η ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας ανήκει σε όλους μας.

Από τη μία ο ένας (η διοίκηση) μιλούσε για κλίμα συναίνεσης, όταν οι φωνές από τον… 3ο όροφο του Δημαρχείου, ακούγονταν μέχρι το ισόγειο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ ακόμη και για την εκλογή των μελών επιτροπών χρειάστηκαν 2 και 3 ψηφοφορίες μέχρι να συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός ψήφων. 

Από την άλλη (αξιωματική αντιπολίτευση) είχαμε ένα συνονθύλευμα που ξεκινούσε από την αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε την εθνική ακεραιότητα της χώρας(!), συνέχιζε με την γνωστή «καραμέλα» εναντίον της επιβολής νεοαποικιακού τύπου καθεστώτος(!!) στη χώρα λες και κυβερνούν άλλοι και κατέληγε σε «πολιτισμένες» διαπιστώσεις για την κατάσταση του Δήμου και υποκριτικές ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους του Δήμου και τα μέσα ενημέρωσης της Πόλης(!!!).

Ένα απλό συμπέρασμα συνάγεται από τα παραπάνω: Ότι συνεχώς κατηγορούμε ένα σύστημα και μια νοοτροπία, τα οποία δυστυχώς όλοι μας υπηρετούμε με τις πράξεις μας και τις λογικές μας. 

Για εμάς ως παράταξη, η υποκρισία και το «δήθεν» δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική και κοινωνική μας ταυτότητα. Γι’ αυτό, από δω και πέρα θα είμαστε σκληροί απέναντι σε όλους αυτούς που συνεχίζουν να υποκρίνονται, να κοροϊδεύουν και να είναι τελικά απλοί συνεχιστές του «χτες» που μας έφερε ως εδώ. 

Σε αντίθεση με αυτούς, δεν έχουμε κανέναν να μας τραβάει το αυτί και δε φοβόμαστε το πολιτικό κόστος. Θα είμαστε εδώ για να εκφράζουμε τις απόψεις μας, να υπερασπιζόμαστε και να στηρίζουμε ό,τι θεωρούμε σωστό, χωρίς παρωπίδες και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Είμαστε υπόλογοι, μόνο απέναντι σε όσους μας στήριξαν και φυσικά στον απλό κόσμο που παλεύει μέσα από αντίξοες καταστάσεις να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και το μόνο που έχει ανάγκη είναι λογικές και άμεσες λύσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητά του.