31 Ιουλ 2015

Καλή η αντιπολίτευση, αλλά να ‘χει και ουσία

Διαβάζοντας την τελευταία ανακοίνωση του συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» με τίτλο «Οι φίλοι είναι για τα… δύσκολα», αντιλαμβάνεται κανείς πόσο επηρεασμένος είναι από την κομματική οργάνωση την οποία εκφράζει.
Ο συνδυασμός του κ. Λ. Μαγιάκη, δεν φτάνει που θέλει να κάνει «οπωσδήποτε» αντιπολίτευση στη διοίκηση Πατούλη, αποπειράται να κατηγοριοποιήσει και τους άλλους συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρώτο το «Μαρούσι η πόλη μας», στη λογική «οι φίλοι των εχθρών μας και δικοί μας εχθροί», τοποθετώντας μας στη θέση των «αρωγών» της διοίκησης. 
Και εν πρώτοις, τι εννοεί ως «αρωγούς»; Το γεγονός ότι ψηφίσαμε υπέρ της αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου για να γίνει το Μαρούσι μια βιώσιμη πόλη; Κάτι, που ο συνδυασμός του κ. Μαγιάκη, ενώ το θέλει, ενώ θέλει δηλαδή να νοικοκυρέψει το Δήμο, καταψήφισε την αναχρηματοδότηση μόνο και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους. Αλλά, ας μάθουν ότι αν θέλουν να γίνουν διοίκηση του Δήμου, θα πρέπει να σκέφτονται ως διοίκηση και όχι ως αντιπολίτευση. Φαίνεται, ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα, από την πορεία του Σύριζα του οποίου είναι εκφραστές, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και συνεχίζει εδώ και έξι μήνες να μη κυβερνά, αλλά να κάνει αντιπολίτευση ακόμα και στον εαυτό του.
Ας μην ανησυχεί λοιπόν, ο κ. Μαγιάκης και οι συνιστώσες του συνδυασμού του. Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε στήριγμα της διοίκησης του Δήμου, όπως οι ΑΝΕΛ της κυβέρνησης, η οποία ξεχνώντας ποιος την κρατά στην εξουσία, προσπαθεί να το παίξει σωτήρας για την Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο όλο, ανακαλύπτοντας συμμάχους ή εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, υπερασπίζοντας μονίμως την Άρνηση και το απόλυτο Τίποτα.
Ο συνδυασμός «Μαρούσι η πόλη μας», από την αρχή έχει δηλώσει ότι καθήκον της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να κάνει ουσιαστικό και εποικοδομητικό έλεγχο στη διοίκηση και όχι «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Γι’ αυτό και στις αποφάσεις μας οδηγούμαστε από το συμφέρον της πόλης και των δημοτών και όχι από την τάση να ακουγόμαστε οπωσδήποτε και με κάθε ευκαιρία. 
Ο συνδυασμός μας, έχει αντιληφθεί ότι οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία και ότι οι πραγματικές απειλές κατά της κοινωνίας μας, βρίσκονται πέρα και έξω από τη στείρα πολιτική, γι’ αυτό και ως λαός ως διοίκηση και ως μειοψηφία πρέπει να λειτουργούμε ενωμένοι και σε πνεύμα κατανόησης, αλληλεγγύης και συναίνεσης, ώστε να θωρακίσουμε την κοινωνία και την πόλη μας ειδικότερα.
Όσο για το σχόλιο, περί της συμμετοχής μας στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης όπου συζητήθηκε ο «Στρατηγικός σχεδιασμός 2015 - 2020» για την πόλη, έχουμε να πούμε ότι ο συνδυασμός μας, μπορεί να μη συμμετείχε δια του αρχηγού του, εκπροσωπήθηκε όμως επάξια από το δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Κορομπίλη, με συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις. Άλλωστε, όπως πολύ σωστά κατάλαβαν «έχουμε και επαγγελματικές υποχρεώσεις», αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για εμάς, διότι τα μέλη του συνδυασμού μας δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι Α΄ και Β΄ κατηγορίας, ούτε επαγγελματίες της πολιτικής και δη αποκλειστικά αντιπολιτευτικής πολιτικής και μπορούν όλοι να εκπροσωπούν επάξια το συνδυασμό.
Εκ του Γραφείου Τύπου