30 Σεπ 2014

Πολυέξοδη η Βιοκλιματική

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου η καταβολή από τα ταμεία του Δήμου 120.000 ευρώ για προφύλαξη των γρανιτών της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου.
Η εισήγηση της διοίκησης προς το Σώμα για έγκριση του κονδυλίου των 120.000 ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η απορροφητικότητα των γρανιτών ώστε να μην «κρατούν» τους λεκέδες που δημιουργούνται από την καθημερινή διέλευση των πεζών, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, με την χαρακτηριστική φράση «είναι θέμα ρουφήγματος των λεκέδων», που προκάλεσε αρκετά σχόλια, όπως και η φράση του περί «λεκέδων που προκαλούνται επειδή π.χ. κάποιος τρώει σουβλάκια και πετάει τα λαδωμένα χαρτιά κάτω ή πετάει την τσίχλα που μασάει».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Κώστας Βλάχος αναρωτήθηκε «πώς γίνεται να έχουν δαπανηθεί τόσα εκατομμύρια ευρώ για αυτή την ανάπλαση και δεν υπήρξε πρόβλεψη στη σύμβασή της για την προστασία των υλικών» και πρόσθεσε: «Αντί να διαθέσουμε αυτά τα 120.000 ευρώ για να γεμίσουμε τα σχολεία μας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα δίνουμε για να σκεπάσουμε τους λεκέδες της βιοκλιματικής ανάπλασης».