17 Δεκ 2016

Ο προϋπολογισμός 2017 αποτυπώνει την αδυναμία του Δήμου

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2017 του Δήμου Αμαρουσίου, η παράταξή μας δια στόματος του επικεφαλής κ. Κώστα Βλάχου διατύπωσε ευθέως την δυσπιστία της για την πιθανότητα εκτέλεσης του τεχνικού προγράμματος σε μεγάλο ποσοστό, με τον δημοτικό σύμβουλο να τονίζει χαρακτηριστικά ότι δεν νιώθει καμία έκπληξη για τα χαμηλά ποσοστά υλοποίησης των τεχνικών προγραμμάτων του Δήμου, τα οποία ο ίδιος εκτίμησε ότι ανέρχονται μόλις στο 20%.
Μάλιστα, κατηγόρησε τη διοίκηση Πατούλη ότι «μόνες προτεραιότητές της είναι οι νέες πεζογέφυρες», εις βάρος των έργων που θα μπορέσουν να ανακουφίσουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Αμαρουσίου.
Παράλληλα, ο κ. Βλάχος αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2017, τόνισε ότι αποτυπώνει την αδυναμία του εισπρακτικού μηχανισμού του Δήμου και ταυτόχρονα την δυστοκία της εξεύρεσης νέων πηγών εσόδων.
Στη συνέχεια, ο Κ. Βλάχος πρότεινε στη δημοτική αρχή να αναζητήσει έσοδα από τη χρήση της Αττικής Οδού, ενώ υπενθύμισε -για μια ακόμη φορά- το θέμα της μεγάλης απώλειας εσόδων που έχει ο Δήμος από τη μη επιβολή δημοτικών τελών από τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου «Golden Hall».
(Πηγή: εφημερίδα Αμαρυσία)