19 Δεκ 2015

Ισολογισμός - κόλαφος στο Δήμο Αμαρουσίου

Για άλλη μια φορά η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου παρά τις εξαγγελίες για νοικοκύρεμα του Δήμου, παρουσίασε έναν Ισολογισμό-κόλαφο κατά του εαυτού της, τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Κώστας Βλάχος στη συζήτηση για τον Ισολογισμό 2014, που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Κ. Βλάχος εντόπισε αρκετά σημεία, τα οποία και εξέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εισπράξει σαθρές απαντήσεις, ή ακόμα και την παραδοχή του προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών, ότι είχε δίκιο ο κ. Βλάχος τουλάχιστον σε δύο σημεία.
Ο κ. Βλάχος διαπίστωσε ότι -για ακόμα μια χρονιά- στην έκθεση της ορκωτής λογίστριας αναφέρεται το χρέος της εταιρίας LAMDA, ενώ από την εταιρία Ανακύκλωσης δεν έχουν εισπραχθεί χρήματα επί σειρά ετών και υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν.
Με αφορμή τα πιο πάνω και από το γεγονός ότι δεν παρακολουθούνται ούτε καν τα έσοδα από την κατάληψη πλατειών και πεζοδρόμων από 242 καταστήματα, ενώ εκκρεμούν και 47 υποθέσεις, τόνισε ότι όλα αυτά αποδεικνύουν αδιαφορία της διοίκησης και έλλειψη πολιτικής βούλησης για την είσπραξή τους..
Ο κ. Βλάχος, αναφέρθηκε, επίσης, και στο γεγονός ότι δεν αποτυπώνονται στους χρεωστικούς λογαριασμούς του Ισολογισμού, οι οφειλές των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, από δημοτικά τέλη που έχουν εισπράξει και ανέρχονται στο ύψος των 680.000 περίπου. Πήρε δε την απάντηση από τον προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών, ότι έχει δίκιο και «τα χρήματα αυτά είναι χαμένα»..
Τέλος, ο κ. Βλάχος επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι οι μισθοδοτικές καταστάσεις του προσωπικού του Δήμου, συντάσσονται με μηχανογραφικό πρόγραμμα, που δεν συνδέεται με το Γενικό Λογιστικό του Δήμου και όταν γίνεται συσχετισμός τα ποσά δεν συμφωνούν. Εξέφρασε δε την ανησυχία του για αυτή τη «μορφή αδιαφάνειας», όπως την αποκάλεσε, για να πάρει απάντηση από τον προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών, ότι «πράγματι δεν υπάρχει γέφυρα μεταξύ Μισθοδοσίας και Λογιστικού και χάνονται ώρες δουλειάς».
Στην τοποθέτησή του ο κ. Βλάχος δήλωσε ότι «όσο καλή θέληση και να επιδείξει ο συνδυασμός ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, δεν μπορεί να εγκρίνει έναν Ισολογισμό-κόλαφο για τη διοίκηση. Μια διοίκηση ανίκανη να εισπράττει τα οφειλόμενα στο Δήμο την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Πατούλης ασκεί κριτική κατά της κεντρικής εξουσίας ότι δεν επιχορηγεί την τοπική αυτοδιοίκηση».
Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού