17 Οκτ 2015

Είμαστε αντίθετοι στα τα μέτρα του Πολυνομοσχεδίου

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η παράταξή μας δια του επικεφαλής της κ. Κ. Βλάχου, δήλωσε αντίθετη στην προωθούμενη από την Κυβέρνηση τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου μέσω της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», η οποία μεταξύ άλλων αφορά σε εργασιακά ζητήματα και στην εν γένει βιωσιμότητα των δήμων.
Στη συνάντηση, με το Δήμαρχο Γ. Πατούλη, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου  Γ. Διδασκάλου και στελέχη της Διοίκησης, συμμετείχε εκτός από τον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Κ. Βλάχο
και η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», δια του εκπροσώπου της δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κούκουζα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τροποποίηση του άρθρου 13 του Πολυνομοσχεδίου, το οποίο μεταξύ άλλων, αφορά και στη μη απόδοση ανταποδοτικών τελών στους ΟΤΑ, αλλά και την εξαίρεση των εργατών καθαριότητας από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμα για τη βιωσιμότητα των δήμων τα δρομολογούμενα μέτρα και μας ενημέρωσε όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε επίπεδο ΚΕΔΕ για την ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων.
Στο κομμάτι των Ανταποδοτικών Τελών, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κ. Βλάχος, ρώτησε εάν ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια έχει διεκδικήσει τα Δημοτικά Τέλη από όλους όσοι υπόκεινται σε αυτήν την κατηγορία και ρώτησε  ιδιαίτερα εάν έχουν γίνει ενέργειες, ώστε η Αττική Οδός ΑΕ να καταβάλλει Δημοτικά Τέλη. 
Από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, δηλώθηκε ότι δεν γνωρίζουν αν πράγματι πρέπει να υπαχθούν στα Ανταποδοτικά, αλλά ο γενικός γραμματέας Γ. Διδασκάλου, βρήκε την πρότασή μας «πολύ ενδιαφέρουσα» και είπε ότι θα το ερευνήσει και προβούν στις ανάλογες ενέργειες.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κατηγορηματική αντίθεση όλων μας απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά στα συγκεκριμένα ζητήματα, καθώς μία τέτοια εξέλιξη υπονομεύει την προοπτική συνέχισης της λειτουργίας των ΟΤΑ, αλλά και την αποτελεσματική ανταπόκρισή τους στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, όπως είπε και ο κ. Κ. Βλάχος.