6 Ιουλ 2015

Σεβασμός στη γνώμη του άλλου

Το Δημοψήφισμα τελείωσε και το αποτέλεσμα είναι σεβαστό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός «ουσιαστικά» το ακύρωσε, ζητώντας Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ακύρωσε, όπως είχε ακυρώσει και τη λαϊκή εντολή, που τον είχε εξουσιοδοτήσει με τις εκλογές του Ιανουαρίου, να πετύχει καλύτερη συμφωνία αλλά εκείνος προσέφυγε στο λαό με το δημοψήφισμα. 
Αλλά, δεν θα ασκήσω κριτική στις ενέργειες του κ. πρωθυπουργού. Θα σταθώ στους εκπροσώπους του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτούς που βρίσκονται, υποτίθεται, πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Εννοώ αυτούς τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι αδιαφορώντας ότι στη μικρή κοινωνία του Αμαρουσίου, το ΟΧΙ έλαβε οριακό ποσοστό  49,52% διαλαλούν στο facebook  «δε λυγίσαμε, δεν υπήρξαμε "οι χέστηδες του 2015" παρά την τρομοκρατία (…) και το φόβο (…)», αναφερόμενοι προφανώς στο 50,48% του ΝΑΙ.
Θα τους συνιστούσα, να σεβαστούν το δικαίωμα των άλλων να εκφράζουν αντίθετη άποψη (στοιχείο δημοκρατίας, τους θυμίζω) και να μη ξεχνούν ότι στο «ηρωικό» ποσοστό 49,52% του ΟΧΙ του Δήμου Αμαρουσίου, συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους ψηφοφόρους του συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» και άλλοι που στηρίζουν την κυβέρνηση για τους δικούς τους λόγους, αλλά και άλλοι, τελείως διαφορετικής ιδεολογικής κατεύθυνσης, που συμφώνησαν στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για διαφορετικούς λόγους.
Κώστας Βλάχος
Επικεφαλής του συνδυασμού